Meldpunt medicijnproblemen

Heb je Crohn of colitis en loop je tegen problemen aan met medicijnen die je gebruikt? Bijvoorbeeld, jouw medicijnen zijn plotseling niet meer te krijgen of je moet verplicht overstappen op een ander medicijn? Laat het ons weten via het Meldpunt Medicijnproblemen.

Waarom melden?

Hoe meer meldingen wij krijgen hoe beter wij in kaart kunnen brengen waar knelpunten of problemen zitten. Als wij veel meldingen over een bepaald onderwerp binnenkrijgen, kunnen wij actie ondernemen. Denk aan het aanspreken van zorgverzekeraars, artsen, apothekers en de landelijke politiek of een persoonlijk advies aan jou. Ons doel is een betere dienstverlening door artsen, apothekers en zorgverzekeraars aan jou.

Bijwerkingen

Ervaar je een bijwerking van een medicijn, meld dit bij Nederlands Bijwerkingen Centrum Lareb. Elke melding van een bijwerking van een geneesmiddel of vaccin wordt zorgvuldig geanalyseerd en komt terecht op één centraal verzamelpunt. Het is belangrijk om bijwerkingen bij Lareb te melden, omdat je daarmee bijdraagt aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Je hoeft bijwerkingen NIET te melden op het Meldpunt Medicatieproblemen.

Privacy

Crohn & Colitis NL gaat zorgvuldig met jouw gegevens om. Daarom hebben wij een privacyverklaring meldpunt opgesteld.

Andere vragen?

Loop je tegen een probleem aan dat je niet kwijt kunt in dit meldpunt? Bel of mail ons, 0348 – 420 780 (maandag t/m donderdag tussen 10.00 en 14.30 uur) of info@crohn-colitis.nl.

Voor mensen met short bowel en darmfalen is er een apart meldpunt short bowel.