Actueel
27-05-2020

Aandacht voor tekort aan toiletten

Sinds het uitbreken van het coronavirus in Nederland, kregen wij regelmatig berichten van mensen met IBD over gesloten toiletten buiten de deur. Aangezien horecagelegenheden dicht waren, kon men daar niet meer terecht. Maar ook toiletten die anders altijd toegankelijk zijn, bleken nu gesloten.

Crohn & Colitis NL (voorheen de CCUVN) heeft dit probleem meteen aangekaart bij de Toiletalliantie, waar het probleem al bekend was, en hoog op de agenda stond.

Horeca open, probleem niet opgelost

Hoewel per 1 juni de horeca weer opengaat, betekent dit niet dat het toiletprobleem hiermee automatisch is opgelost. Voor de Toiletalliantie is dit wel juist een goed moment om aandacht te vragen voor het bredere probleem en een oproep te doen voor echte goede (rolstoeltoegankelijke) openbare toiletten, zodat gemeenten niet meer afhankelijk zijn van horeca(ondernemers). Die oproep vindt gehoor. Er is veel contact geweest met de media.

Tekort aan toiletten in de media

  • Noord Hollands Dagblad van 14 mei – Tekort aan toiletten is ‘mensonterend’. Ook de CCUVN komt hier aan het woord.
  • Omroep Gelderland op 18 mei – Gebrek aan openbare toiletten probleem in coronatijd.
  • NOS Radio 1 (en vervolgens Radio 2 en 3FM) op 19 mei – Nu is de tijd om te investeren in zelfreinigende toiletten (luister terug tussen 7:00 en 8:00 vanaf 23:30)
  • EditieNL van 20 mei – Tekort aan openbare toiletten: ‘Wordt erger na 1 juni’

 

Delen op social media:

Ontvang de nieuwsbrief

Maandelijkse nieuwsbrief
Wil jij ook op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom Crohn of colitis ulcerosa? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.