Actueel
06-11-2023

Internationale bijwerkingenweek

In de week van 6 november 2023 is de internationale bijwerkingenweek waarin jaarlijks aandacht voor het melden van bijwerkingen wordt gevraagd. Want iedereen kan een bijwerking melden. Ook als je niet zeker weet of het een bijwerking is.

Vaccins en medicijnen worden altijd uitgebreid onderzocht en getest voordat ze op de markt komen. De bijwerkingen die in de onderzoeks- en testfase naar voren komen, staan vermeld in de bijsluiter. Soms worden – milde of ernstige – bijwerkingen pas in de praktijk ontdekt, wanneer een geneesmiddel of vaccin door veel meer mensen wordt gebruikt. Ook treden sommige bijwerkingen pas na langdurig gebruik op. En soms ontstaan bijwerkingen alleen in combinatie met andere medicijnen.

Daarom is het belangrijk om bijwerkingen bij Bijwerkingencentrum Lareb te melden. Het melden van bijwerkingen levert nieuwe kennis op. Deze nieuwe kennis helpt mee aan en veilig gebruik van geneesmiddelen en vaccins.

Hoe bijwerkingen melden?

Meld een bijwerking van een geneesmiddel of gezondheidsproduct (zoals vitamines, kruidenmiddelen of supplementen:

Bijwerking melden

Meld een bijwerking van een vaccin:

Bijwerking vaccin melden

Bron: Lareb

Delen op social media:

Ontvang de nieuwsbrief

Maandelijkse nieuwsbrief
Wil jij ook op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom Crohn of colitis ulcerosa? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.