Actueel
20-11-2023

Jouw zorgverzekering in 2024

Het einde van het jaar nadert. De hoogste tijd om te kijken of jouw zorgverzekering nog bij je huidige situatie past. Je hebt tot januari om te beslissen wel of niet te wisselen van zorgverzekering of verzekeraar. Opzeggen van de huidige polis kan tot 1 januari, overstappen naar een andere verzekeraar kan tot 1 februari.

Collectieve Crohn & Colitis NL zorgverzekering

In samenwerking met zorgverzekeringsadviseur Alpina biedt Crohn & Colitis NL haar leden een collectieve zorgverzekering met korting én aantrekkelijke extra’s aan. Ga voor jezelf na of deze verzekeringen passen bij jouw situatie. Nog geen lid van Crohn & Colitis NL? Word lid en profiteer van deze en andere voordelen.

Korting en extra dekkingen

Verzekeraars mogen in 2024 geen collectiviteitskorting berekenen voor de basisverzekeringen. Toch blijven zorgcollectiviteiten zoals die van Crohn & Colitis NL gewoon bestaan, net als de korting op de aanvullende verzekering voor jou en meeverzekerde gezinsleden. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, krijg je bij de collectieve zorgverzekering meer dan alleen korting. Zo hebben collectieve zorgverzekeringen vaak een ruimere dekking dan een individuele zorgverzekering.

Alpina helpt

Welke zorgverzekering het beste bij je past is afhankelijk van je persoonlijke situatie en de zorg die je nodig hebt. Kijk bij het vergelijken dus niet alleen naar wat je kunt besparen op de premie. Soms is een pakket iets duurder, maar biedt het een ruimere dekking voor de zorg die je in 2024 nodig hebt. Alpina helpt je graag met het vergelijken van premies en voorwaarden. Als je voor 31 december kiest voor de collectieve zorgverzekering, dan regelt Alpina de overstap naar Zilveren Kruis of VGZ. Mocht je al bij Zilveren Kruis of VGZ verzekerd zijn, maar nog niet deelnemen aan de collectieve zorgverzekering van Crohn & Colitis NL, dan kun je Alpina vragen om je polis toe te laten voegen aan de collectiviteit. Zo profiteer je in het nieuwe jaar van de collectieve voordelen.

 

Kortingentabel 2024 Crohn & Colitis NL Collectieve zorgverzekering voor leden

Verzekeraar Aanvullende verzekering Tandverzekering
VGZ 12% 0%
Zilveren Kruis 5% 5%

 

Kijk en vergelijk

Om ons aanbod zo goed mogelijk te kunnen vergelijken met jouw huidige zorgverzekering, kun je gebruik maken van de vergelijkingsmodule van Alpina. Dan zie je meteen of je ook kunt besparen op je zorgpremie. Meer informatie over de collectieve Crohn & Colitis NL verzekeringen en over de service van Alpina.

Vergoedt jouw zorgverzekeraar jouw medicijn?

 

Wil je weten of jouw zorgverzekeraar jouw medicijnen ook in 2024 vergoedt? Met deze handige tool van Independer, zie je meteen welke zorgverzekeraars jouw middel vergoeden.

 

Extra voordelen aanvullende verzekeringen

Als Crohn & Colitis NL-lid profiteer je bij de collectieve aanvullende verzekeringen van de volgende voordelen:

  • VGZ biedt Crohn & Colitis NL-leden meer fysiotherapiebehandelingen dan in hun reguliere aanvullende verzekeringen.
  • VGZ biedt in meer pakketten een extra vergoeding voor de diëtist dan hun reguliere aanvullende verzekeringen.
  • VGZ vergoedt een deel van je Crohn & Colitis NL-contributie.

Service Alpina

  • Alpina is 24 uur per dag en 7 dagen per week telefonisch bereikbaar
  • Alpina helpt je bij het vinden van de zorgverzekering die bij jouw situatie past.
  • Ook met vragen over nota’s en declaraties kun je bij hen terecht.
  • Als je te lang op een medische behandeling moet wachten, kunnen de verzekeringsadviseurs van Heilbron kijken of er elders eerder plek voor je is.

Bel voor vrijblijvend advies Alpina via 088 – 12 10 222 of stuur een e-mail naar zorg@alpina.nl. Ook als je geen gebruik maakt van de collectieve zorgverzekering.

Nog geen lid van Crohn & Colitis NL? Word lid en profiteer van deze en andere voordelen.

Meer informatie over zorgverzekeringen.

Delen op social media: