Professional

Wereld IBD Dag 2020 – Werken met IBD

Het thema van Wereld IBD Dag 2020 was werken met IBD (Make IBD work). Crohn & Colitis NL heeft onderzoek gedaan naar werken met IBD en deelde de resultaten hiervan op Wereld IBD-dag.

Resultaten onderzoek ‘Werken met IBD’

Het Europese thema van Wereld IBD-dag was dit jaar werken met IBD. Daarom deelde Crohn & Colitis NL de resultaten van haar onderzoek over dit onderwerp. Uit het onderzoek blijkt dat veel mensen met IBD betaald werk doen, waarbij ze wel vaker parttime werken. Zij zijn over het algemeen tevreden over hun baan en de verhouding met hun leidinggevende en collega’s. Wel is er ruimte voor verbeteringen. Ook is er een groep mensen (ongeveer 20 procent van de respondenten) die te ziek is om te kunnen werken. Die mensen hebben de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa in zo’n ernstige vorm en mate dat ze wel willen, maar niet kunnen werken. Vermoeidheid is bij deze groep de belangrijkste oorzaak dat zij moesten stoppen met werk.

Factsheet en checklists met tips voor werknemers en werkgevers

De belangrijkste resultaten en conclusies van het onderzoek zijn samengevat in een factsheet. Ook ontwikkelde Crohn & Colitis NL checklists met tips voor werknemers met IBD en voor werkgevers mensen met IBD.

Ook interessant om te lezen

Delen op social media: