Actueel
25-01-2024

Deel jouw ervaringen in onderzoek Bijwerkingenmonitor

Elk medicijn kan bijwerkingen veroorzaken. Bijwerkingencentrum Lareb onderzoekt met de Bijwerkingenmonitor welke bijwerkingen medicijngebruikers hebben en hoe zij deze ervaren. Doe mee en help hiermee andere medicijngebruikers.

Bijwerkingencentrum Lareb zoekt mensen met de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa die ervaringen over bijwerkingen willen delen in het onderzoek de Bijwerkingmonitor.

Hoe werkt de Bijwerkingenmonitor?

Deelname aan de Bijwerkingmonitor duurt één jaar. In dit jaar ontvang je zeven online vragenlijsten. De vragen gaan over jouw gezondheid, jouw medicijngebruik en de mogelijke bijwerkingen die je hebt. De duur van de vragenlijst is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie, maar duurt ongeveer 15 minuten.
Meer informatie vind je op de website van de Bijwerkingenmonitor.

Wie kan meedoen?

  • Je hebt de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa
  • Je bent 16 jaar of ouder
  • Je gebruikt medicijnen voor jouw ziekte
  • Ook als je geen bijwerkingen hebt, kun je meedoen. Want geen bijwerkingen hebben, is ook belangrijke informatie.

Lareb is benieuwd naar jouw ervaring met medicijnen

De Bijwerkingmonitor zorgt ervoor dat er meer kennis komt over de bijwerkingen van medicijnen die je gebruikt. Deze kennis kan zorgverleners en patiënten in de toekomst helpen bijwerkingen te voorkomen, te herkennen en te behandelen. Door mee te doen met de Bijwerkingmonitor, help je andere medicijngebruikers. Daarnaast krijg je zelf ook meer inzicht in je eigen ervaringen met bijwerkingen.

Bron: Lareb

 

Delen op social media: