Ervaringsverhaal

Blog Patricia – Omgaan met tegenslagen

Sinds ik chronisch ziek ben, lopen dingen vaak niet zoals gepland. Begin juli had ik een darmonderzoek en kreeg ik goed nieuws. Ik mocht een halfjaar wegblijven uit het ziekenhuis, iets unieks voor mij. Dus ik maakte plannen om snel mijn webshop voor chronisch zieken te openen, en ik wilde doorpakken met mijn studie psychologie.

Nog geen twee weken later had ik ineens extreme pijnaanvallen. Ik bleek galsteen te hebben. Mijn galblaas moet eruit, en er staat weer een operatie op de planning. Omdat ik al veel operaties heb gehad en ik hierdoor veel littekenweefsel en verklevingen heb, wordt dit een lastige operatie. Het was daarom ook even spannend of een operatie überhaupt mogelijk is. Gelukkig durft mijn chirurg het aan. De komende weken staan in het teken van rust en ervoor zorgen dat ik zo goed mogelijk de operatie in ga. Deze staat voor eind september gepland. Ik hoop dat het herstel snel gaat, zodat ik weer snel nieuwe plannen kan maken.

Ik kan inmiddels best goed omgaan met tegenslagen, maar wennen zal het nooit

Elke keer als ik denk dat het nu even meezit, komt er weer een tegenslag. Elke keer moet ik opnieuw mijn planning en verwachtingen aanpassen. Soms is dat moeilijk en voelt het oneerlijk. Maar helaas heb je zelf geen invloed op zulke dingen, en moet je de klap incasseren, even flink balen en weer doorgaan. Ik kan inmiddels best goed omgaan met tegenslagen, maar wennen zal het nooit.

Hoe gaan jullie met zulke tegenslagen om?

Patricia (36) heeft sinds 2004 de ziekte van Crohn. Ze heeft veel ups en downs gehad, maar inmiddels is ze in remissie. Ondanks dat de uitdagingen met de ziekte van Crohn soms groot zijn, probeert ze positief te blijven. Op sociaal media en haar blogs (crohnjuweel) geeft ze een kijkje in het leven met een chronische ziekte. Ook bespreekt ze taboe-onderwerpen en probeert ze meer aandacht voor de ziekte te vragen.

Wil jij je verhaal kwijt?

Je ervaring of verhaal delen met andere mensen met Crohn of colitis? Dat kan in onze besloten Facebookgroep. Ook is er een besloten Facebookgroep voor ouders van kinderen met Crohn of colitis. En er is een besloten Facebookgroep voor mensen met shortbowel/darmfalen. Nog geen lid? Meld je hieronder aan via de juiste link.

Liever je ervaring delen met een ervaringsdeskundige van Crohn & Colitis NL? Bel of mail ons.

Deel je verhaal Bel de ervaringsdeskundigenlijn 0348 420 780

Delen op social media: