Ervaringsverhaal

Blog Patricia – Onder het mes

Over precies 2 weken word ik weer geopereerd. Zoals ik al eerder vertelde, stond ik op de wachtlijst voor een littekencorrectie/breukoperatie. Er werd mij steeds verteld dat de wachtlijst lang was en het waarschijnlijk eind van het jaar zou worden. Tot ik een paar weken geleden werd gebeld: of ik 10 juli al kon.

Eerst twijfelde ik even want midden in de zomer een operatie heeft niet mijn voorkeur maar aan de andere kant hoe eerder hoe beter.

Ik had me voorgenomen om deze zomer veel leuke dingen te gaan doen, maar dat valt nu natuurlijk allemaal in het water. Aan de andere kant is het herstellen in de zomer misschien wel fijn. Je maakt toch makkelijker even een korte wandeling als het droog is en niet zo koud.

Een veel gestelde vraag is: ben je erg zenuwachtig voor de operatie? Dat ben ik totaal niet. Ik heb al zoveel operaties gehad dat ik precies weet hoe en wat. Zodra ik wakker word uit de narcose begint het voor mij eigenlijk pas echt, het herstel.

Het ergste is het niet kunnen slapen door alle geluiden en gesnurk van andere patiënten

Als alles goed gaat, moet ik deze keer 5 dagen in het ziekenhuis blijven. Dat vind ik eigenlijk het ergste. Het op zaal liggen en niet kunnen slapen door alle geluiden en gesnurk van andere patiënten. Het eten in het ziekenhuis vind in het vervelendste.
Gelukkig komt er elke dag familie langs, en nemen ze eten mee en houden ze me de hele dag gezelschap.

Ik ga de komende 2 weken nog even genieten van het hopelijk mooie weer en leuke dingen doen. En me zo goed mogelijk voorbereiden op de operatie.
Als jullie nog tips hebben met dingen die handig zijn om mee te nemen naar het ziekenhuis. Of dingen die je kan doen tijdens het herstel, laat het vooral weten.

 

Patricia (36) heeft sinds 2004 de ziekte van Crohn. Ze heeft veel ups en downs gehad, maar inmiddels is ze in remissie. Ondanks dat de uitdagingen met de ziekte van Crohn soms groot zijn, probeert ze positief te blijven. Op sociaal media en haar blogs (crohnjuweel) geeft ze een kijkje in het leven met een chronische ziekte. Ook bespreekt ze taboe-onderwerpen en probeert ze meer aandacht voor de ziekte te vragen.

Wil jij je verhaal kwijt?

Je ervaring of verhaal delen met andere mensen met Crohn of colitis? Dat kan in onze besloten Facebookgroep. Ook is er een besloten Facebookgroep voor ouders van kinderen met Crohn of colitis. En er is een besloten Facebookgroep voor mensen met shortbowel/darmfalen. Nog geen lid? Meld je hieronder aan via de juiste link.

Liever je ervaring delen met een ervaringsdeskundige van Crohn & Colitis NL? Bel of mail ons.

Deel je verhaal Bel de ervaringsdeskundigenlijn 0348 420 780

Delen op social media: