Ervaringsverhaal

Blog Valerie – Opnieuw onder het mes

Afgelopen februari vertelde ik al over mijn consult bij de chirurg, en het vooruitzicht op mijn plastiek-operatie voor mijn fistels. Inmiddels heb ik mijn MRI gehad, en deze was heel erg goed!

In vergelijking met de MRI uit 2017 was er echt een wereld van verschil te zien. In 2017 zag je nog veel witte vlekken, ontstekingen. Nu was er heel weinig te zien. De chirurg was dan ook heel tevreden. Als er een moment is om de operatie onder de best mogelijke omstandigheden te doen, dan is dat dit jaar. Fysiek ben ik er klaar voor, mentaal voel ik me ook sterker en dus gaan we ervoor. 

Toch ben ik wel gespannen. Het blijft een operatie, en aangezien ik niet weet wat ik aan pijn kan verwachten, blijf ik ook een beetje nerveus. Maar goed, ik ben mij er bewust van en hopelijk kan ik het hierdoor ook beter relativeren. 

 

De chirurg heeft benadrukt dat als het weer misgaat, ze snel kan ingrijpen. Ik heb mijn angsten uitgesproken; dat ik bang ben weer in de situatie van 2017 te belanden. Maar zij verzekerde mij dat dit niet gaat gebeuren. Ik ben aangesterkt, eet weer goed, heb een stoma waardoor de darmen en fistels rust krijgen en de MRI ziet er goed uit.

En dus moet ik maar weer een poging doen vertrouwen te hebben in mijn lijf. Dat het ook een keer doet wat het moet doen. Als alles rustig blijft na de operatie, volgt na 6 maanden opnieuw een MRI. Om te kijken wat het resultaat is geweest van de ingreep. 

Volgend jaar om deze tijd ben ik misschien van mijn fistels af!

Het idee dat ik volgend jaar rond deze tijd misschien wel van mijn fistels af ben (of voor een groot gedeelte), is iets waar ik enorm naar kan uitkijken. Dus fingers crossed dan maar!’

 

Valerie (31) kreeg in 2017 de diagnose ziekte van Crohn. Daarnaast heeft ze ingewikkelde perianale fistels. In 2018 kreeg ze vanwege de fistels een colostoma. Valerie probeert het leven zo positief mogelijk te benaderen, ook al valt haar dit soms zwaar. Momenteel is ze volledig afgekeurd en om de dagen door te komen houdt ze zich bezig met lezen, puzzelen, een goede serie kijken en wandelen met haar hond Pip. In haar blogs geeft ze een inkijk in haar dagelijks leven en hoopt ze herkenning en erkenning te bieden voor wie daarnaar op zoek is.

Wil jij je verhaal kwijt?

Je ervaring of verhaal delen met andere mensen met Crohn of colitis? Dat kan in onze besloten Facebookgroep. Ook is er een besloten Facebookgroep voor ouders van kinderen met Crohn of colitis. En er is een besloten Facebookgroep voor mensen met shortbowel/darmfalen. Nog geen lid? Meld je hieronder aan via de juiste link.

Liever je ervaring delen met een ervaringsdeskundige van Crohn & Colitis NL? Bel of mail ons.

Deel je verhaal Bel de ervaringsdeskundigenlijn 0348 420 780

Delen op social media: