Ervaringsverhaal

Blog Valerie – Loos alarm

Terugkomend op mijn vorige blog, het was loos alarm. Of zo lijkt het in ieder geval. De vorige keer vertelde ik dat mijn calprotectine ineens was verhoogd. Soms een aanwijzing dat er weer een opvlamming aan zit te komen, of er al is

Maar, diezelfde week had ik een gesprek met mijn MDL-arts. Voorafgaand aan het gesprek moest ik bloedprikken. Ik was deze keer toch wel zenuwachtig. Want wat als ik toch weer in een opvlamming zou zitten?

Gelukkig hoefde ik niet lang op het antwoord te wachten. Tijdens het gesprek bleek mijn CRP (ontstekingswaarden in het bloed) juist erg naar beneden te zijn gegaan. Deze was nu 19; dat is voor mij echt heel laag. Normaal zit ik tussen de 35-40. In het verleden ook lange tijd rond de 80. Ik was zo opgelucht. Ik mocht van de arts de waarde van de calprotectine dus ‘vergeten’. Het is en blijft natuurlijk een momentopname. Maar ik hoefde me geen zorgen meer te maken.

Voor nu gaan we dus door met de behandeling zoals deze nu is. Wel zag de arts dat mijn ijzerwaarde aan het dalen is, vergeleken met de vorige twee keren. Toen ging de waarde ook naar beneden. Dat zou dus mijn extreme moeheid kunnen verklaren.
Ik ben inmiddels twee weken aan de ijzertabletten, twee keer per week. En ik heb echt het idee dat het al begint te werken. Ik slaap niet meer zoveel overdag. En ook kost alles niet zoveel moeite als voorheen.

Even opladen, een pauze van de chronische marathon die ik constant aan het lopen ben

Nu hopen dat deze positieve lijn zich voortzet. Over een paar weken ga ik lekker op vakantie naar de zon, en ik kijk er echt naar uit! Even opladen, een pauze van de chronische marathon die ik constant aan het lopen ben. Ooit komt de finish in zicht, hoop ik. Maar voor nu voel ik me al een winnaar!

Valerie (30) kreeg in 2017 de diagnose ziekte van Crohn. Daarnaast heeft ze ingewikkelde perianale fistels. In 2018 kreeg ze vanwege de fistels een colostoma. Valerie probeert het leven zo positief mogelijk te benaderen, ook al valt haar dit soms zwaar. Momenteel is ze volledig afgekeurd en om de dagen door te komen houdt ze zich bezig met lezen, puzzelen, een goede serie kijken en wandelen met haar hond Pip. In haar blogs geeft ze een inkijk in haar dagelijks leven en hoopt ze herkenning en erkenning te bieden voor wie daarnaar op zoek is.

Wil jij je verhaal kwijt?

Je ervaring of verhaal delen met andere mensen met Crohn of colitis? Dat kan in onze besloten Facebookgroep. Ook is er een besloten Facebookgroep voor ouders van kinderen met Crohn of colitis. En er is een besloten Facebookgroep voor mensen met shortbowel/darmfalen. Nog geen lid? Meld je hieronder aan via de juiste link.

Liever je ervaring delen met een ervaringsdeskundige van Crohn & Colitis NL? Bel of mail ons.

Deel je verhaal Bel de ervaringsdeskundigenlijn 0348 420 780

Delen op social media: