Onderzoek

Melden IBD op het werk

Hoeveel vertel jij over je IBD op het werk? De universiteit van Amsterdam (UvA) onderzoekt de keuzes die werknemers met IBD maken. Wil je bijdragen aan kennis over werken met IBD? Neem dan deel aan dit onderzoek.

Doel

Met dit onderzoek wil de vakgroep Work and Organizational Psychology kennis opdoen over de ervaringen van mensen met IBD op het werk. Wanneer kies je er wel (of niet) voor om je leidinggevende te melden dat je IBD hebt? En hoeveel details vertel je dan? De onderzoekers zijn geïnteresseerd in de factoren die bijdragen aan het melden van IBD. En de voor- en nadelen die deze beslissing met zich mee brengt. De resultaten van deze studie dragen bij aan de kennis over werken met een chronische ziekte. Verder kan de informatie inzicht bieden in het leidinggeven aan een team met diversiteit, wat betreft gezondheid.

 

Interesse?

De vragenlijst bestaat uit meerkeuze- en openvragen en het invullen duurt ongeveer 10-15 minuten.

Ga naar de vragenlijst

Heb je nog vragen? Dan kan je mailen met de hoofdonderzoeker, Dr. Alexandra (Sasha) Cook.

Wie kan er meedoen?

Voor deelname aan dit onderzoek moet je voldoen aan de volgende eisen:

  • Je bent tenminste 18 jaar oud
  • Je bent officieel medisch gediagnosticeerd met een inflammatoire darmziekte (ziekte van Crohn, colitis ulcerosa of andere)
  • Je bent momenteel in dienst als werknemer (parttime of full time)

Als je voldoet aan één van de volgende criteria voldoe je niet aan de vereisten om op dit moment mee te doen aan het onderzoek:

  • Je hebt vermoedelijk een inflammatoire darmziekte; maar dit is momenteel niet officieel vastgesteld door een medisch specialist.
  • Je voornaamste inkomsten zijn verworven door werk als zelfstandige.
  • Je bent momenteel op langdurig ziekteverlof of zwangerschapsverlof.

Delen op social media: