Professional

Expeditie IBD 2023

In de laatste week van juni 2023 hebben 14 mensen met IBD – samen met MDL-arts Vincent de Jonge en Menne Scherpenzeel, directeur Crohn & Colitis NL, de Grossglockner beklommen, de hoogste berg van Oostenrijk (3798 meter). Hun doel was met elkaar de top van de berg bereiken. Niet iedereen heeft uiteindelijk de top gehaald, maar iedereen heeft wel zijn of haar persoonlijke top gehaald. Hiermee hebben zij € 12.345 opgehaald zodat Crohn & Colitis NL drie Pit & Fit leefstijlevents kan organiseren, in augustus en september van dit jaar en in het voorjaar 2024.

Steun Expeditie IBD

Waarom Expeditie IBD?

 

 

Crohn & Colitis NL organiseert Expeditie IBD en wil hiermee:

  • Meer aandacht voor de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa en de impact die deze chronische ziektes op het leven van mensen met IBD hebben.
  • Meer aandacht voor gezonde leefstijl en het belang van bewegen voor mensen met IBD.
  • Laten zien dat de deelnemers aan Expeditie IBD met elkaar een doel kunnen bereiken, dat ze vooraf niet voor mogelijk hielden. Hiermee willen zij een voorbeeld zijn voor andere mensen met IBD. Een cameraploeg volgt de deelnemers in aanloop naar de beklimming, om een film te maken van hun bijzondere prestatie.
  • Geld ophalen zodat Crohn & Colitis NL drie leefstijlevents kan organiseren in 2023.

Je beter voelen

Uit onderzoek blijkt dat voldoende bewegen de kwaliteit van leven verhoogt. En het heeft een positief effect op stemming, zelfvertrouwen, goed slapen en energie. Voldoende bewegen helpt ook om je mentaal beter te voelen. Ook voor mensen met IBD gelden deze voordelen. Daarom is er ook bij Crohn & Colitis NL steeds meer aandacht voor bewegen en gezonde leefstijl in het algemeen, bijvoorbeeld in 2022 met de start van de campagne Pit & Fit.

Met jouw donatie organiseren we 3 Pit & Fit leefstijlevents

Steun Expeditie IBD

De deelnemers aan Expeditie IBD verlegden letterlijk en figuurlijk hun grenzen met de beklimming van de Grossglockner.  Met het geld dat wij ophaalden met onze online collectebus Expeditie IBD, organiseren wij drie Pit & Fit leefstijlevents. Deze events zijn voor iedereen die meer wil weten over een gezonde leefstijl en ook voor IBD’ers die zelf al bezig zijn met het verbeteren van hun leefstijl. Kortom, we willen zoveel mogelijk mensen met IBD laten genieten en kennismaken met de voordelen van een gezonde leefstijl.

Waar en wanneer?

  • Utrecht (16 september 2023 in de Wilg)
  • Zwolle (voorjaar 2024)
  • Eindhoven (27 augustus 2023, in de Herdgang, het PSV-trainingscomplex)

Wat gaan we doen?

  • 2 sprekers over leefstijl
  • Workshops voeding, mindfulness, bewegen (kick-start), fietsen enz.

In de media

Er is in de media volop aandacht voor de deelnemers aan Expeditie IBD.

De organisatiekosten van Crohn & Colitis NL en de productie van de Expeditie IBD-film zijn mede mogelijk gemaakt door Galapagos, Janssen en Pfizer.

Delen op social media: