Ervaringsverhaal

Blog Lisa – Stilstaan en terugblikken

Eens in de zoveel tijd heb ik een gesprek met de maatschappelijk werkster van het ziekenhuis. Ik heb veel aan haar gehad in een periode waarbij ik hulp nodig had voor mijn mentale gezondheid. Daarom vind ik het fijn om af en toe nog met haar te praten. Over allerlei dingen die nu in mijn leven spelen. En wat ik ook zo fijn vind, is dat we samen altijd even terugblikken en kijken hoever ik ben gekomen.

Zoals laatst. We gingen terug naar begin vorig jaar, een periode die zwaar was. Ik kreeg te horen dat ik was uitbehandeld qua medicijnen, terwijl de opvlamming waar ik in zat steeds erger werd. Een periode van angst, verdriet, uitzichtloosheid en machteloosheid. Ik was zo bang voor wat de toekomst ging brengen.

De arts sprak laatst zelfs voorzichtig over remissie

En nu een jaar later, gaat het voor mij doen goed. De arts sprak laatst zelfs voorzichtig over remissie. Een woord dat ik sinds mijn diagnose nog nooit had gehoord. Ik voel het ook aan mijn lijf. Ik heb iets meer energie, ik herstel sneller van activiteiten en ik heb veel minder pijn. En dat zorgde ervoor dat ik weer ging nadenken over mijn leven en de toekomst.

Ik zit sinds 2017 ziek thuis en ben begin 2019 afgekeurd. Dat thuiszitten was heel hard nodig vanwege mijn gezondheid. Maar nu het wat beter ging, voelde ik me nutteloos. Ik had weer een doel nodig in mijn dagelijks leven. En dan ga je nadenken over wat leuk is om te doen. Er borrelde eigenlijk meteen een idee naar boven. Ik nam contact op met het UWV en kreeg toestemming. En zo schreef ik me afgelopen november in bij de KvK en was mijn eigen bedrijf Comfy & Cosy geboren. Een webshop met allerlei producten die je helpen een slechte dag aangenamer maakt. Warm, knus, zacht en comfortabel, daar staat het voor! Ik ben zo blij en dankbaar dat dit nu mogelijk is. Ik geniet er elke dag weer van.

Lisa (30) heeft sinds 2013 de ziekte van Crohn. Ze woont samen met haar man Rob en hun hond Luna in een dorp in Zuid-Holland. Momenteel is zij volledig afgekeurd en om de dagen door te komen is ze bezig met creatieve hobby’s, fotografeert ze graag en schrijft ze ook blogs op haar eigen website.

Wil jij je verhaal kwijt?

Je ervaring of verhaal delen met andere mensen met Crohn of colitis? Dat kan in onze besloten Facebookgroep. Ook is er een besloten Facebookgroep voor ouders van kinderen met Crohn of colitis. En er is een besloten Facebookgroep voor mensen met shortbowel/darmfalen. Nog geen lid? Meld je hieronder aan via de juiste link.

Liever je ervaring delen met een ervaringsdeskundige van Crohn & Colitis NL? Bel of mail ons.

Deel je verhaal Bel de ervaringsdeskundigenlijn 0348 420 780

Delen op social media: