Ervaringsverhaal

Blog Lisa – Ziekenhuisopname – deel 1

Mei 2018 was het begin van mijn heftigste opvlamming ooit. In een paar uur tijd gaat het ineens hard achteruit. Moet ik het ziekenhuis nou wel of niet bellen?

De kans is heel groot dat ik word opgenomen. Als ik mijn temperatuur voor de zekerheid meet, begint de thermometer fel te piepen. Ik heb 40 graden koorts. Ik weet dat ik het ziekenhuis nu moet bellen, maar iets houdt mij tegen. Ik wil niet opgenomen worden, het liefst blijf ik gewoon thuis. Maar ik moet ook verstandig zijn. Met zulke hoge koorts is het echt foute boel en wie weet heb ik er wel een infectie bij gekregen.

Het is al eind van de middag als ik de polikliniek bel. Helaas is daar niemand meer. Oké, dan maar de spoedeisende hulp. De telefoniste verbindt mij meteen door met een verpleegkundige. Eigenlijk is overleg niet nodig, ik moet direct komen, met een tas met overnachtingsspullen. De kans is namelijk groot dat ik word opgenomen. Terwijl mijn zusje Tessa mijn tas inpakt, bel ik mijn partner Rob. We zijn allebei een beetje beduusd.

Er wordt meteen een infuus aangelegd, bloed afgenomen en mijn temperatuur wordt nog eens gemeten. Die is inmiddels 40,4.

Ik krijg niet meer zoveel mee van de autorit naar het ziekenhuis met Tessa. Gelukkig is het rustig in de wachtkamer en hoef ik niet lang te wachten. Het scheelt waarschijnlijk dat ze mij verwachtten. Eenmaal binnen wordt alles snel in gang gezet. Er wordt meteen een infuus aangelegd, bloed afgenomen en mijn temperatuur wordt nog eens gemeten. Die is inmiddels 40,4. De verpleegkundige zorgt ervoor dat de arts snel langskomt. Ondertussen krijg ik pijnstillers, antibiotica en vocht via het infuus. Mijn urine wordt op kweek gezet om een infectie uit te sluiten. De arts onderzoekt mijn zeer pijnlijke buik. Ze plannen een CT-scan van mijn buik, maar wanneer is nog onduidelijk. Wel maken ze een longfoto om een longontsteking uit te sluiten. En dan is het wachten tot er een plek is geregeld op de verpleegafdeling.

Lees 22 september het vervolg: een opname in isolatie.

 

Lisa (30) heeft sinds 2013 de ziekte van Crohn. Ze woont samen met haar man Rob en hun hond Luna in een dorp in Zuid-Holland. Momenteel is zij volledig afgekeurd en om de dagen door te komen is ze bezig met creatieve hobby’s, fotografeert ze graag en schrijft ze ook blogs op haar eigen website.

Wil jij je verhaal kwijt?

Je ervaring of verhaal delen met andere mensen met Crohn of colitis? Dat kan in onze besloten Facebookgroep. Ook is er een besloten Facebookgroep voor ouders van kinderen met Crohn of colitis. En er is een besloten Facebookgroep voor mensen met shortbowel/darmfalen. Nog geen lid? Meld je hieronder aan via de juiste link.

Liever je ervaring delen met een ervaringsdeskundige van Crohn & Colitis NL? Bel of mail ons.

Deel je verhaal Bel de ervaringsdeskundigenlijn 0348 420 780

Delen op social media: