Ervaringsverhaal

Blog Maud – Reactie op stress

Ik heb afgelopen februari en maart veel last gehad van stress. Mijn stress werd veroorzaakt door iets leuks! Ik heb samen met mijn vriend een huis gekocht. We hadden besloten nog even te wachten, maar toen de woning begin februari op de markt kwam, veranderde dit alles.

Na de bezichtiging en de gesprekken hebben we een bod gedaan. De papieren van het werk, een hypotheekadviseur, bankgegevens en nog veel meer: dit alles moest in snel tempo, in een tijdsbestek van ongeveer 2 weken. Zoals iedereen wel weet is de huizenmarkt niet echt iets waar je blij van wordt. Als starters is het nog best lastig en valt de hypotheek die je kan krijgen echt behoorlijk tegen.

Na de acceptatie van ons bod viel er een megadruk van mijn schouders

Dit waren allemaal factoren die bij mij voor ontzettend veel stress zorgden. Dit uitte zich in buikpijn, slijm, moe, futloos, weinig eten en alleen maar aan staan. Het voelde weer als terug bij af. Gelukkig heeft het niet te lang geduurd, want na de acceptatie van ons bod viel er een megadruk van mijn schouders en waren mijn klachten zo goed als weg verdwenen.

Nu is de tijd aangebroken van klussen, klussen en nog eens klussen. Het volgende puntje waar ik goed moet opletten. Ik ben snel geneigd om al mijn vrije tijd naast mijn baan, in te zetten om te klussen. Dan vergeet ik soms dat ik mezelf af en toe moet afremmen. Gelukkig helpt mijn vriend mij daar goed bij en zegt hij als ik moet stoppen of naar huis moet gaan. Vanavond zit ik lekker op de bank. Ik weet dat dit goed voor mij is, maar het voelt niet goed om hier te zitten terwijl mijn vriend druk bezig is om ‘ons’ huisje klaar te maken. Het is een kwestie van accepteren dat ik niet altijd meer 100% kan geven. Met Pasen waren we heerlijk een weekendje in Maastricht om even rustig samen te genieten.

 

Maud (23) heeft sinds 2022 colitis ulcerosa. Wat begon met buikpijn, bloed en slijm eindigde in een ongeneselijke ziekte waar ze dagelijks mee geconfronteerd wordt. Weinig energie, veel moe, buikpijn, frustratie, maar ook het besef dat je moet genieten van de kleine dingen, je grenzen moet verleggen en leren kennen, uitdagingen moet aangaan en goed voor jezelf moet zorgen.

Door haar positiviteit, doorzettingsvermogen en humor vecht ze zich er doorheen. Op haar sociaal media @eenlevenmetcolitis deelt ze haar leven en probeert zo het taboe rondom spijsverteringsziektes te doorbreken.

Wil jij je verhaal kwijt?

Je ervaring of verhaal delen met andere mensen met Crohn of colitis? Dat kan in onze besloten Facebookgroep. Ook is er een besloten Facebookgroep voor ouders van kinderen met Crohn of colitis. En er is een besloten Facebookgroep voor mensen met shortbowel/darmfalen. Nog geen lid? Meld je hieronder aan via de juiste link.

Liever je ervaring delen met een ervaringsdeskundige van Crohn & Colitis NL? Bel of mail ons.

Deel je verhaal Bel de ervaringsdeskundigenlijn 0348 420 780

Delen op social media: