Ervaringsverhaal

Blog Valerie – Vakantie

Dit keer een blog vanaf het zonnige Gran Canaria. Terwijl ik dit schrijf lig ik heerlijk in de zon, aan het zwembad en met een fantastisch uitzicht op zee. Niet de minste locatie dus. 

Ik heb er lang naar uit gekeken, heerlijk die ontspanning. En dat is iets wat soms ontbreekt in de dagelijkse sleur. Thuis kan ik moeilijk ontspannen. Misschien omdat ik daar continue geconfronteerd wordt met de ‘beperkingen’ van mijn lichaam. Maar hier merk ik daar vrij weinig van. Ik kan ontspannen (zowel fysiek als mentaal), mijn darmen zijn rustig, mijn fibromyalgie voelt ook altijd beter in de warmte, ik heb minder vaak mijn pufjes voor de longen nodig en mijn fistels zijn ook een stuk rustiger.

Het voelt alsof mijn lijf zich in Gran Canaria beter gedraagt

Natuurlijk kan het ook gewoon zo lijken, maar het voelt in ieder geval wel alsof mijn lijf zich hier beter gedraagt. Dit neemt niet weg dat ik nog steeds een hoop medicatie en spullen mee moet nemen. De douane denkt elke keer de vangst van de eeuw te hebben. Sorry mensen, dat is gewoon het leven van een IBD’er op vakantie 😉 Ik ga in ieder geval nog even flink genieten hier, mijn lijf de rust gunnen die het zeker verdiend heeft na al die jaren van inspanning. De rust die ík verdiend heb na al die moeilijke jaren. Ik hoop dat iedereen zichzelf zoiets fijns gunt, het geeft je lichaam zowel fysiek als mentaal in ieder geval een enorme boost! 

 

Valerie (30) kreeg in 2017 de diagnose ziekte van Crohn. Daarnaast heeft ze ingewikkelde perianale fistels. In 2018 kreeg ze vanwege de fistels een colostoma. Valerie probeert het leven zo positief mogelijk te benaderen, ook al valt haar dit soms zwaar. Momenteel is ze volledig afgekeurd en om de dagen door te komen houdt ze zich bezig met lezen, puzzelen, een goede serie kijken en wandelen met haar hond Pip. In haar blogs geeft ze een inkijk in haar dagelijks leven en hoopt ze herkenning en erkenning te bieden voor wie daarnaar op zoek is.

Wil jij je verhaal kwijt?

Je ervaring of verhaal delen met andere mensen met Crohn of colitis? Dat kan in onze besloten Facebookgroep. Ook is er een besloten Facebookgroep voor ouders van kinderen met Crohn of colitis. En er is een besloten Facebookgroep voor mensen met shortbowel/darmfalen. Nog geen lid? Meld je hieronder aan via de juiste link.

Liever je ervaring delen met een ervaringsdeskundige van Crohn & Colitis NL? Bel of mail ons.

Deel je verhaal Bel de ervaringsdeskundigenlijn 0348 420 780

Delen op social media: