Ervaringsverhaal

Sytske heeft baat bij Wim Hof-methode

De Wim Hof-methode is een wereldberoemde methode om met koud water je weerstand te verhogen. Sytske Hemmes was altijd groot liefhebber van wisselbaden in de sauna en werd door haar broer en zus aangestoken om zich meer te verdiepen in de Wim Hof-methode.

‘Sindsdien douche ik altijd koud. Ik voel me er lekker bij en ik heb het idee dat het mijn weerstand echt heeft verhoogd.’ Sytske, die al dertig jaar colitis ulcerosa heeft, kreeg tien jaar lang biologicals en had een extra lage weerstand vanwege een eiwit-tekort in haar bloed. ‘Vanaf het moment dat ik koud ging douchen had ik nooit meer griep en haalde ik zelfs geen griepprik meer. Omdat het al jaren goed ging ben ik de biologicals vorig jaar in overleg met mijn arts gaan afbouwen en ben ik er nu helemaal van af. Gisteren kreeg ik nog de resultaten van bloed- en ontlastingonderzoek en de MDL-verpleegkundige zei dat alles er perfect uit zag.’ Sytske doet ook aan yoga, nordic walking en houdt er een gezond eetpatroon op na. ‘Zo’n koud water-methode is onderdeel van een gezonde leefstijl. Bewust bezig zijn met je lijf is volgens mij erg belangrijk voor het rustig houden van je darmen.’

Crohniek schreef al eerder een artikel over de Wim Hoff-methode. Het volledige artikel lezen.

Wil jij je verhaal kwijt?

Je ervaring of verhaal delen met andere mensen met Crohn of colitis? Dat kan in onze besloten Facebookgroep. Ook is er een besloten Facebookgroep voor ouders van kinderen met Crohn of colitis. En er is een besloten Facebookgroep voor mensen met shortbowel/darmfalen. Nog geen lid? Meld je hieronder aan via de juiste link.

Liever je ervaring delen met een ervaringsdeskundige van Crohn & Colitis NL? Bel of mail ons.

Deel je verhaal Bel de ervaringsdeskundigenlijn 0348 420 780

Delen op social media: