Actueel
01-07-2023

Top gehaald met Expeditie IBD

In de laatste week van juni 2023 hebben 14 mensen met IBD – samen met MDL-arts Vincent de Jonge en Menne Scherpenzeel, directeur Crohn & Colitis NL, de Grossglockner beklommen, de hoogste berg van Oostenrijk (3798 meter). Zij hebben hiermee €12.345 opgehaald.

Doel van Expeditie IBD was met elkaar de top van de berg bereiken. Niet iedereen heeft uiteindelijk de top gehaald, maar iedereen heeft wel zijn of haar persoonlijke top gehaald. Hiermee hebben zij €12.345 opgehaald zodat Crohn & Colitis NL drie Pit & Fit leefstijlevents kan organiseren, op 27 augustus in Eindhoven, op 16 september in Utrecht en in het voorjaar 2024 in Zwolle. Deze events zijn voor iedereen die meer wil weten over een gezonde leefstijl en ook voor IBD’ers die zelf al bezig zijn met het verbeteren van hun leefstijl. Kortom, we willen zoveel mogelijk mensen met IBD laten genieten en kennismaken met de voordelen van een gezonde leefstijl. Meer lezen over Expeditie IBD en gezonde leefstijl.

In deze film zie je hoe de deelnemers zich hebben voorbereid en hoe uiteindelijk de expeditie week is verlopen.

Ervaringen Expeditie IBD

Marleen vertelt in twee blogs over haar ervaringen met het beklimmen van de hoogste berg van Oostenrijk.

Blog Marleen – Hoe was het?

‘Hey Marleen, je bent weer terug uit Oostenrijk! Hoe was de expeditie IBD?’ Het antwoord laat zich moeilijk in woorden vatten en doet geen recht aan mijn beleving van de week, maar ik zal een poging doen….

Marleens ervaring

 

 

 

Blog Marleen – Sporten helpt me

Een jaar geleden liep ik al bosbessen smullend door een prachtig Zweeds bos met mijn gezin toen ik bericht kreeg dat ik mee mocht met expeditie IBD naar Oostenrijk! Dat moment was de start van mijn training.

Marleens ervaring met sporten

 

Blog Anouk – The only way is up

Het is 28 juli 2022 als ik in mijn dagboek schrijf: ‘Ik kreeg net een e-mail. Ik ben uitgekozen om mee te doen aan Expeditie IBD in Oostenrijk! Gisteren ontslagen uit het ziekenhuis en nu dit: the only way is up!’

Anouks ervaring

In de media

Er is in de media volop aandacht geweest voor de deelnemers aan Expeditie IBD.

Delen op social media: