Jongeren

Je bent jong (18-30 jaar), hebt allerlei ideeën en toekomstdromen. Hoe moet dat als je de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa krijgt of al langere tijd hebt?

 

Crohn & Colitis NL JONG

Crohn & Colitis NL JONG bestaat uit jonge mensen tussen de 14 en 30 jaar die zelf de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa hebben. Zij zetten zich als vrijwilliger in voor onze vereniging. Waar zijn de vrijwilligers van JONG zoal actief? En wat doen wij allemaal voor jongeren met IBD?

  • Sociale Media JONG: Een groep enthousiaste jongeren zit in het redactieteam van onze sociale media kanalen. Zij denken mee over de berichten en maken deze ook. Kijk maar eens op Instagram, Facebook en TikTok. Crohn & Colitis NL JONG heeft daar haar eigen kanalen. Hier vind je ook de Besloten Facebook-groep, speciaal voor jongeren tussen de 14-30 jaar. Hier kun je anderen met IBD virtueel kunt ontmoeten. Je kunt er je vragen stellen of gewoon meelezen. Binnen de groep is ook een chatmogelijkheid. De groep wordt beheerd door jonge vrijwilligers.
  • Podcast IBD & IK: ons JONG-podcastteam maakt podcasts waarin ze met elkaar praten over het leven met IBD. De podcast IBD & IK is te beluisteren via onder meer Spotify. Wil je ook een keer in gesprek gaan bij een podcast, laat het ons weten door een mail te sturen aan info@crohn-colitis.nl
  • Events: onze jonge vrijwilligers zijn ook betrokken bij de organisatie van bijeenkomsten. Wat te denken van de bekende Peter Pan Vakantieclubreizen, watersportweekenden en de jaarlijkse jongeren dag. Leden krijgen automatisch uitnodigingen via de mail. Houd ook onze agenda in de gaten.

Lijkt het jou ook leuk om je in te zetten als vrijwilliger voor onze vereniging? Je bent van harte welkom! Laat het ons weten via info@crohn-colitis.nl

JongPIT

Ken je JongPIT al?

  • JongPIT is dé plek voor jongeren (15-30 jaar) met een chronische aandoening. De stichting werkt vanuit de ervaring van de jongeren. Om zo dicht mogelijk bij de doelgroep te blijven, wordt JongPIT volledig gerund door jongeren die zelf een chronische aandoening hebben.
  • Niet alleen op individueel gebied helpen zij je, maar zij zorgen er ook voor dat de stem van jongeren altijd wordt meegenomen wordt bij zaken die over hen gaan.

 

Lotte heeft Crohn

Lotte vertelt over haar leven met de ziekte van Crohn.

Ervaringen en in contact met jongeren

Meer informatie