Recept voor zalm quinoa bowl

Een heerlijk en gezond recept, op vier manieren te bereiden: zalm quinoa bowl met pompoen en courgette voor twee personen. Wil je een dagje vegetarisch eten? Koop geen zalm maar kikkererwten en rooster deze in de oven. Eet je geen melkproducten? Kies voor sojayoghurt of lactosevrij in plaats van nor­male Griekse yoghurt. Wil je het gerecht ook in de zomer eten? Vervang de pom­poen en courgette dan door 200 gram groene asperges en 1 zoete punt paprika.

Zalm quinoa bowl met pompoen en courgette voor twee personen

Recept zalm quinoa

 

Ingrediënten:

  • 2 zalmmoten
  • 150 gram quinoa
  • 200 gram cherry tomaten
  • 200 gram pompoen
  • Een halve courgette
  • 75 gram groene olijven
  • 1 el balsamicoazijn
  • 2 tl gerookte paprika poeder
  • Sap van een citroen
  • Olijfolie
  • Zout en peper

Voor de tzatziki:

  • Halve komkommer
  • 250 ml Griekse (lactosevrije) yoghurt
  • Halve eetlepel witte wijnazijn
  • Verse dille
  • Snufje zout
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereidingswijze:

  • Leg de zalmmoten op een schaaltje en smeer ze in met het mengsel van balsamico azijn, 1 eetlepel olijfolie, paprikapoeder, sap van de citroen en dille.
  • Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Maak ondertussen de tzatziki
  • Snijd de tomaten in partjes, de komkommer in blokjes, pompoen in blokjes en courgette in plakjes.
  • Gril de courgette en pompoen voor 5 minuten.
  • Verdeel de quinoa over twee kommen, besprenkel met wat extra citroensap en leg de tomaat, komkommer, gegrilde courgette, pompoen en olijven hierop.
  • Verhit een scheut olijfolie in de pan en bak de zalm zo’n 5 minuten.
  • Leg de zalm op de bowl en serveer met de tzatziki.

Eet smakelijk.

Bron: Crohn Colitis Diëtist