Actueel
25-08-2022

Aandacht voor werk en IBD in Week van de Toegankelijkheid

Voor het derde jaar op rij besteedt Crohn & Colitis NL in de Week van de Toegankelijkheid (3 t/m 7 oktober) extra aandacht aan werken en IBD. Doe jij ook mee?

Wat gaan we doen in de Week van de Toegankelijkheid?

Ook dit jaar vragen wij tijdens de Week van de Toegankelijkheid (3-7 oktober) aandacht voor werken met IBD. Wat kun je verwachten:

  • We lanceren een korte film waarin journalist en radiopresentator Tim de Wit, die zelf de ziekte van Crohn heeft, drie paarse bazen uit 2021 interviewt.
  • Net als in 2020 en 2021 kunnen werknemers met IBD weer een paarse trofee aan hun baas uitreiken en dit delen via social media, en/of paarse kaarten aan hun collega’s geven (meer informatie vind je hieronder).
  • We lanceren een podcast over werken en IBD. Jij kunt bij de opnames van de podcast aanwezig zijn op 30 september (lees hieronder).
  • Er komen twee webinars over werken met IBD. Op 4 oktober: Werk en IBD – van regels tot eigen regie. En op 5 oktober: Voorbereiden op de arbeidsmarkt.
  • We lanceren onze nieuwste korte film (animatie) over werken en IBD.

Liveopname podcast 30 september

Wil jij erbij zijn als Tim de Wit in gesprek gaat over werk en IBD met arbeidsdeskundige Monique Derikx van het Radboudumc en ervaringsdeskundige Joëll Jannink. En met Paul Baart, directeur van het Centrum Werk en Gezondheid en paarse baas Pim Kaagman en zijn medewerker Saskia Jackson, voor de podcast die we in de Week van de Toegankelijkheid lanceren? Je bent van harte welkom om aanwezig te zijn bij de liveopname van de podcast op vrijdag 30 september.

  • Locatie: De Kas in Woerden
  • Inloop vanaf 15.00 uur, met koffie of thee
  • Podcastopname: 16.00-17.00 uur
  • Borrel: 17.00-18.00 uur

Wil je erbij zijn?

Meld je aan

Mijn baas is paars! (inschrijving gesloten)

Ben jij blij met jouw baas en hoe hij/zij met jouw IBD omgaat? Dan kun je in de Week van de Toegankelijkheid jouw baas in het zonnetje zetten met het overhandigen van een Mijn baas is paars trofee. In de afgelopen twee jaar verrasten zo’n 150 mensen met IBD hun baas al met een trofee. Veel mensen deelden dit op social media.

Heeft je baas nog geen trofee ontvangen in de afgelopen jaren, dan is dit nu je kans. We zorgen dat je de trofee in de laatste week van september in huis hebt.

Heb je je baas al eerder met een trofee in het zonnetje gezet, dan kun je hem of haar dit jaar een Jij bent paars kaart geven (zie hieronder).

 

Jij bent paars (inschrijving gesloten)

Heb je je baas al een keer een trofee overhandigd, en wil je je baas nog een keer in het zonnetje zetten? Vraag een Jij bent paars kaart aan. Je kunt deze kaart(en) ook aanvragen voor jouw collega of collega’s die altijd rekening houd(t)en met jouw ziekte. Of is er iemand die jou heeft geholpen om jouw baan te behouden of een baan te vinden? Bedank deze persoon/personen met een Jij bent paars kaart. We zorgen ervoor dat je de kaart(en) in de laatste week van september in huis hebt.

 

Delen op social media: