Evenement
01-11-2023

Vol: Kookworkshop Groningen

Wanneer
woensdag 1 november 2023
17.00 uur - 20.00 uur

Waar

Hanzehogeschool Groningen
Petrus Driessenstraat 3
9714 CA Groningen

Meld je aan

Informatie
Voeding speelt voor veel mensen een belangrijkere rol bij het leven met de ziekte van Crohn & colitis ulcerosa. (IBD) Tijdens deze workshop wissel je ervaringen uit en krijg je informatie van de studenten van de opleiding voeding en diëtetiek van de Hanzehogeschool. Helaas bestaat er geen enkel dieet dat klachten als diarree, pijn en misselijkheid kan voorkomen.  Toch is aandacht voor voeding wel belangrijk. Eigen ervaring op het gebied van voeding is voor de meeste mensen de belangrijkste bron van hun voedingskennis. Je deelt deze kennis met elkaar tijdens het koken en bereiden van diverse gerechten.

Crohn & Colitis NL wil graag mensen met IBD bij elkaar brengen tijdens een kookworkshop. Hier werkt Crohn & Colitis NL samen met studenten voeding en diëtetiek van de Hanzehogeschool Groningen.

Na de ontvangst met een drankje zullen twee studenten een korte voorlichting over voeding geven. Daarna ga je aan de slag met het koken en bereiden van diverse gerechten. Uiteraard is er onder het koken ruim de gelegenheid om ervaringen uit te wisselen. Na afloop krijgt iedereen de recepten mee naar huis.

Kosten
Deelname aan de kookworkshop is gratis. Leden van Crohn & Colitis NL hebben voorrang. Je kunt geen introducee meenemen, maar wanneer de groep niet vol is zullen we je laten weten dat je iemand kan meenemen. Wanneer je je na 28 okotber afmeldt, of je niet tijdens de kookworkshop aanwezig bent, sturen we je een no-show factuur van € 15,- voor de gemaakte kosten.

Delen op social media:

Wil jij je verhaal kwijt?

Je ervaring of verhaal delen met andere mensen met Crohn of colitis? Dat kan in onze besloten Facebookgroep. Ook is er een besloten Facebookgroep voor ouders van kinderen met Crohn of colitis. En er is een besloten Facebookgroep voor mensen met shortbowel/darmfalen. Nog geen lid? Meld je hieronder aan via de juiste link.

Liever je ervaring delen met een ervaringsdeskundige van Crohn & Colitis NL? Bel of mail ons.

Deel je verhaal Bel de ervaringsdeskundigenlijn 0348 420 780