Evenement
14-10-2023

Wandelen met IBD Dorst

Wanneer
zaterdag 14 oktober 2023
10.00 - 12.00 uur

Waar

Startlocatie
De parkeerplaats aan de Wethouder van Dijklaan in Dorst

Meld je aan

De wandeling

Heb je IBD? Wandel mee in boswachterij Dorst; een mooie bosrijke omgeving en je spreekt mensen die net als jij Crohn of colitis hebben. Het maakt niet uit of je al langer of nog maar net de diagnose hebt; iedereen is welkom! Op een ongedwongen manier spreek je andere mensen en hoort hoe zij met hun ziekte omgaan.

Wandelen is goed voor iedereen: het helpt je je conditie te verbeteren, en versterkt je botten en spieren. Je bent lekker buiten en daarmee versterk je je immuunsysteem.

Deze wandeling van ongeveer een uur gaat door Boswachterij Dorst.  Het gebied bestaat voornamelijk uit grove dennenbos. Omstreeks 1850 werd veel bos gekapt, omdat het gebied als militair oefenterrein in gebruik werd genomen. Er ontstonden zandverstuivingen, en de nabijgelegen buurtschap Seters moest zelfs met een eikenhakhoutwal tegen het oprukkende zand worden beschermd. In 1899 werd het gebied opnieuw beplant en de militairen vertrokken naar elders. Daarnaast zijn er een aantal leemputten die ontstaan zijn door de activiteiten van de voormalige steenfabriek “De Vijf Eiken”, die zich te Rijen bevond.

Na afloop wordt er een kopje koffie of thee aangeboden bij Beum, naast de parkeerplaats . Deelname aan de wandeling is gratis. Loop je mee?

Delen op social media:

Wil jij je verhaal kwijt?

Je ervaring of verhaal delen met andere mensen met Crohn of colitis? Dat kan in onze besloten Facebookgroep. Ook is er een besloten Facebookgroep voor ouders van kinderen met Crohn of colitis. En er is een besloten Facebookgroep voor mensen met shortbowel/darmfalen. Nog geen lid? Meld je hieronder aan via de juiste link.

Liever je ervaring delen met een ervaringsdeskundige van Crohn & Colitis NL? Bel of mail ons.

Deel je verhaal Bel de ervaringsdeskundigenlijn 0348 420 780