Actueel
12-12-2023

Contributie Crohn & Colitis NL in 2024

Ruim 10.000 mensen met IBD zijn lid van Crohn & Colitis NL. Daar zijn we heel blij mee. Want hierdoor hebben wij ons in de afgelopen jaren steeds meer voor mensen met IBD kunnen inzetten.

We willen ons belangrijke werk natuurlijk blijven doen en onze impact verder vergroten. Daarnaast worden ook wij geconfronteerd met stijgende kosten. Om die reden ontkomen we er niet om de contributie na zes jaar beperkt te verhogen.

Per 2024 wordt de jaarcontributie met € 2,75 verhoogd naar € 38,75. Steun je ons met een maandcontributie, dan verhogen we deze contributie met € 0,30 naar € 3,80. Voor combinatielidmaatschappen en het lidmaatschap voor mensen met short bowel/darmfalen gelden andere tarieven.

Crohn & Colitis NL in 2024 en verder

De afgelopen jaren hebben we veel bijeenkomsten georganiseerd en dat blijven we de komende jaren doen, of het nu om de IBD-dagen gaat, gespreksgroepen, wandelingen etc. We ontwikkelen een zo’n breed mogelijk aanbod: voor verschillende doelgroepen, landelijk en regionaal, fysiek en online.
Daarnaast blijven wij betrouwbare (medische) informatie en ervaringen delen over hoe je kan leven met IBD. Voorbeelden hiervan zijn ons magazine Crohniek, onze maandelijkse nieuwsbrief en onze websites. En wij laten de stem van mensen met IBD horen. Zo beoordelen en toetsen wij wetenschappelijk onderzoek altijd vanuit het perspectief van mensen met IBD. En denk bijvoorbeeld aan onze deelname aan de Toiletalliantie, om ervoor te zorgen dat er meer toegankelijke toiletten komen in Nederland. En ook aan onze deelname aan de werkgroep Verantwoord Wisselen Medicijnen, waarbij wij ons ervoor inzetten dat wisselen van medicijnen zoveel als mogelijk wordt beperkt.

Brief en factuur bij Crohniek

Onze leden ontvingen bij Crohniek 4, 2023 een brief over de contributie in 2024.
In 2024 ontvangen leden van Crohn & Colitis NL hun factuur in maart, bij de eerste Crohniek van het jaar. Of de contributie wordt rondom het verschijnen van deze Crohniek automatisch geïncasseerd als je opdracht tot incasso hebt gegeven.

Nog geen lid van Crohn & Colitis NL?

Word lid en profiteer van de vele voordelen van een lidmaatschap.

Word lid

 

 

Delen op social media: