Onderzoek

Darvadstrocel-3004-onderzoek: kinderen met complexe fistels

Het Darvadstrocel-3004-onderzoek is op zoek naar jonge mensen om deel te nemen aan een medisch-wetenschappelijk onderzoek voor kinderen en tieners met de ziekte van Crohn (Crohn) en complexe perianale fistels.

Doel

Fistels zijn abnormale verbindingen die ontstaan tussen gebieden van het lichaam zoals het spijsverteringsstelsel en de huid. Ze kunnen ontstaan als complicatie bij Crohn. Perianale fistels zijn verbindingen tussen het laatste deel van de darm en de huid rond de anus. Op die plek bij de anus ontstaat een opening (of soms ook meerdere openingen) waaruit pus en ook ontlasting kan komen. Complexe perianale fistels kunnen meer dan één opening op de huid hebben.

Voor complexe perianale fistels zijn vaak een operatie of geneesmiddelen nodig, maar deze ingrepen kunnen leiden tot andere problemen zoals verlies van controle
over de darmen.

Onderzoek is nodig om meer mogelijkheden voor jonge mensen met Crohn te vinden. In het Darvadstrocel-3004-onderzoek wordt nagegaan of een onderzoeksmiddel werkt en hoe veilig het is voor de behandeling van complexe perianale fistels bij kinderen en tieners met Crohn.

Het onderzoek

Het onderzoek duurt ongeveer 1 jaar en 2 maanden en uw kind moet bezoeken aan een onderzoekscentrum afleggen. Gedurende het hele onderzoek wordt de gezondheid van uw kind zorgvuldig gecontroleerd door een team van artsen en verpleegkundigen. Het onderzoeksmiddel en alle onderzoeksgerelateerde beoordelingen worden kosteloos aan u en uw kind verstrekt.

Meedoen en/of meer informatie?

Zijn bij uw kind de ziekte van Crohn (Crohn) en complexe perianale fistels vastgesteld?

Onderzoekers zijn op zoek naar jonge mensen met complexe perianale fistels om mee te doen aan het Darvadstrocel-3004-onderzoek. Bij dit onderzoek met kinderen wordt gekeken of een onderzoeksmiddel werkt en hoe veilig het is voor de behandeling van complexe perianale fistels bij kinderen en tieners met Crohn. Het onderzoek duurt ongeveer 1 jaar en 2 maanden.

Uw kind komt mogelijk in aanmerking voor deelname als hij of zij:

  • 4–17 jaar is;
  • minimaal 6 maanden geleden de diagnose Crohn heeft gekregen;
  • complexe perianale fistels heeft die niet zijn verbeterd met medicatie.

Meer informatie over het Darvadstrocel-3004-onderzoek

Delen op social media: