Ervaringsverhaal

Blog Lisa – Nieuwe balans zoeken

Het gaat voor mijn doen sinds een tijdje eindelijk weer goed. Ik ben het helemaal niet gewend dat mijn Crohn zich voor langere tijd aardig rustig houdt. Toch is het eindelijk zover, even wat rustigere tijden. Wel is het lastig om een nieuwe balans te vinden.

Nu het beter gaat, betekent dit helaas niet dat ik weer alles kan. Ik moet nog steeds opletten dat ik niet over mijn grenzen heen ga en niet te veel hooi op mijn vork neem. Uiteraard heb ik meer energie dan tijdens een opvlamming, maar het is niet zoals het ooit was, vóór het ziek zijn. Ik moet nog steeds rustmomenten pakken.

Ik ben zelfs weer bezig met mijn toekomst, een nieuwe doel

Maar wanneer pak ik nou mijn rust en luister ik naar mijn lichaam? En wanneer ga ik bewust even over mijn grenzen heen? Als ik altijd maar naar mijn lichaam moet luisteren, dan kan ik nog steeds niet heel veel, terwijl het toch echt beter met me gaat. Dat is niet goed voor mijn mentale gezondheid, want ik wil weer kunnen leven en extra genieten van de tijd dat het goed gaat.

Ik ben zelfs weer bezig met mijn toekomst, een nieuwe doel. Daarmee bezig zijn kost tijd en energie. En ja, ik geef toe, ik ben in de afgelopen weken een paar keer goed over mijn grenzen heen gegaan. Deels bewust, vanuit enthousiasme. Alleen, dan begint mijn lichaam ‘s avonds toch flink te protesteren en hakt de vermoeidheid erin. Maar ik heb het ervoor over, want nu plof ik moe maar voldaan op de bank en geniet ik van een avondje Netflix. Eigenlijk net zoals toen ik nog werkte. Alleen nu elke dag toch even extra nadenken over mijn nieuwe balans.

Lisa (30) heeft sinds 2013 de ziekte van Crohn. Ze woont samen met haar man Rob en hun hond Luna in een dorp in Zuid-Holland. Momenteel is zij volledig afgekeurd en om de dagen door te komen is ze bezig met creatieve hobby’s, fotografeert ze graag en schrijft ze ook blogs op haar eigen website.

Wil jij je verhaal kwijt?

Je ervaring of verhaal delen met andere mensen met Crohn of colitis? Dat kan in onze besloten Facebookgroep. Ook is er een besloten Facebookgroep voor ouders van kinderen met Crohn of colitis. En er is een besloten Facebookgroep voor mensen met shortbowel/darmfalen. Nog geen lid? Meld je hieronder aan via de juiste link.

Liever je ervaring delen met een ervaringsdeskundige van Crohn & Colitis NL? Bel of mail ons.

Deel je verhaal Bel de ervaringsdeskundigenlijn 0348 420 780

Delen op social media: