Ervaringsverhaal

Blog Shitzusjes – Laatste blog

Anderhalf jaar geleden verscheen onze eerste blog bij Crohn & Colitis NL. Met een lach en een traan delen we sindsdien onze ervaringen met IBD. Helaas is dit onze laatste blog op deze plek.

We deelden ervaringen over onze rol als patiënt, vakanties en werk. Onze angst om dingen te missen, de feestdagen en hoe we soms twijfelden aan ons lijf. Het was comfortabel om de herkenning te zien in jullie reacties. Tegelijkertijd gaf dat een wrang gevoel: dat er zo veel herkenning is, gunnen we niemand.

We schreven de blogs met veel toewijding voor jullie en vinden het fijn om jullie reacties te lezen. Voor ons allebei staan er op dit moment nieuwe uitdagingen voor de deur. Om deze nieuwe kansen met beide handen te kunnen aanpakken, moeten we ruimte creëren. We kunnen in het leven nu eenmaal niet álles doen. Ook dat is weer een confrontatie met IBD. Ons lage energiepijl maakt dat we keuzes moeten maken – ook tussen dingen die we leuk vinden en die ons leven verrijken.

Onze blogs stoppen, maar wij blijven allebei verbonden aan Crohn & Colitis NL

Onze blogs stoppen, maar wij blijven allebei verbonden aan Crohn & Colitis NL. Daphne blijft schrijven voor de Crohniek. Esmée stapt in een voor haar nieuwe rol als regiovrijwilliger voor de regio Gelderland. Wellicht komen we ooit weer terug op deze mooie plek, want wat is het een fijn laagdrempelig contact met jullie. Op ons eigen account blijven we actief en hopen we mensen te bereiken die zich soms ziek, alleen en onbegrepen voelen door IBD. Maar het liefst hebben we dat alles stilvalt, dat niemand zich meer herkent in deze gevoelens en de wereld écht verandert voor mensen met een chronische ziekte. Dat wensen we jullie en onszelf toe.

 

Daphne (32, rechts) en Esmée (26) zijn zusjes die beide colitis ulcerosa hebben. Ze wonen allebei met hun partner in het oosten van Nederland. Daphne is moeder van Seppe en door haar ziekte genoodzaakt te stoppen met werken, waardoor ze nu naast de zorg voor haar gezin nieuwe zingeving en hobby’s zoekt. Haar ziekte is moeilijk onder controle te krijgen. Esmée volgt een studie Nederlands docent en loopt stage op een middelbare school. Haar ziekte draagt ze al een aantal jaar en deze is redelijk onder controle, maar nooit helemaal afwezig.
Samen richtten de zusjes de Instagram Shitzusjes op waar ze verhalen en ervaringen delen over hun ziekte, die overeenkomsten heeft, maar ook zeker verschillen kent. Ze komen uit een gezin waar IBD veel voorkomt, maar waar ook véél humor en gezelligheid is. Hun ziekte bekijken ze daardoor ook graag met humor en optimisme.

 

 

Wil jij je verhaal kwijt?

Je ervaring of verhaal delen met andere mensen met Crohn of colitis? Dat kan in onze besloten Facebookgroep. Ook is er een besloten Facebookgroep voor ouders van kinderen met Crohn of colitis. En er is een besloten Facebookgroep voor mensen met shortbowel/darmfalen. Nog geen lid? Meld je hieronder aan via de juiste link.

Liever je ervaring delen met een ervaringsdeskundige van Crohn & Colitis NL? Bel of mail ons.

Deel je verhaal Bel de ervaringsdeskundigenlijn 0348 420 780

Delen op social media: